Home VestiIT i nauka Samsung Ativ Q, tablet sa dva OS

Samsung Ativ Q, tablet sa dva OS

by bifadmin

Korejska kompanija je sinoć predstavila svoj najnoviji tablet koji će istovremeno podržavati rad u dva operativna sistema: Microsoft Windows 8 i Google Android. Još nekoliko osobina ovog uređaja čine ga najnovijim efikasnim oružje mu borbi protiv konkurenata.

Samsung_Ativ_Q_keyboard

Osim što će pružati mogućnost izbora operativnog sistema, Ativ Q, sa ekranom od 13.3 inča, imaće i tastaturu koja u trenucima kada korisnik ne želi da je koristi može da služi kao postolje za uređaj. Osim toga, najveći pomak je učinjen u osvetljenju ekrana koji bi trebalo da bude lako vidljiv i po najjačem direktno uperenom dnevnom svetlu. Analitičari smatraju da će Samsung ovim hibridom pokrenuti novi trend među proizvođačima, a samim tim učiniti i potrošačima izbor mnogo lakšim. Cena tableta u maloprodaji još uvek nije objavljena.

Iako je Samsung prošle godine preuzeo lidersku poziciju u tržištu pametnih telefona od kompanije Apple, poslednje dve nedelje mu pada vrednost akcija na berzi zbog umanjenih prognoza ekonomskih analitičara za profit ove komapnije na kraju 2013.

Izvor: BBC

Pročitajte i ovo...