Home VestiIT i nauka Šta se traži na tržištu: Najplaćenija IT zanimanja

Šta se traži na tržištu: Najplaćenija IT zanimanja

by bifadmin

Najplaćenije zanimanje u oblasti IT industrije je pozicija direktora za informacione tehnologije (CIO – Chief Information Officer) koji mesečno zarađuje od 12.000 do 14.000 evra, dok je menadžer za bezbednost (IT Security Manager) zanimanje u usponu poslednjih nekoliko godina, sa mesečnim prihodima koji dostižu 11.000 evra, pokazuje istraživanje američke firme Mondo, koja se bavi regrutovanjem IT stručnjaka.

it strucnjaci

Nešto manju mesečnu zaradu, od oko 10.000 evra, imaju oni sa zvanjem Software Architect, što ih takođe pozicionira među najbolje plaćene informatičke stručnjake.

U poslednje vreme među najtraženijim kadrovima su stručnjaci za razvoj Android aplikacija (Android Developer), čija se mesečna primanja kreću od 8.000 do 10.000 evra, a prema procenama Monda, tražnja će najbrže rasti upravo za ovom strukom, s obzirom da se očekuje da će se tržište mobilnih aplikacija do 2020. godine uvećati za više od 30 odsto. Samo tokom juna ove godine, u Sjedinjenim Državama je za IT stručnjake otvoreno čak 18.200 novih radnih mesta.

Pročitajte i ovo...