Home VestiPolitika i društvo Big Deal projekat ponovo okuplja najbolje studente pravnih fakulteta

Big Deal projekat ponovo okuplja najbolje studente pravnih fakulteta

by bifadmin

15 najboljih studenata pravnih fakulteta u Beogradu, Novom Sadu i Kragujevcu okupilo se da bi zajedno sa svojim mentorima radilo na pripremanju slučaja u okviru ovogodišnjeg Big Deal takmičenja.

Okupljanje se održalo danas u advokatskoj kancelariji Janković, Popović i Mitić u Beogradu, kako bi se zajednički radilo na pripremi slučaja i pripremi za kvalifikacije u okviru Big Deal događaja na kome će pokazati novo znanje stečeno u oblasti kompanijskog prava.

“Za razliku od prethodne godine, gde je jedan tim bio na strani prodavca, a drugi na strani kupca, ove godine, sva tri tima biće kupci u okviru simulacije kupoprodaje preduzeća,” izjavio je Marko Jovković, mentor tima novosadskog pravnog fakulteta. “U ovoj fazi studenti treba da pripreme svoj Due Dilligence izveštaj (pravna analiza poslovanja kompanije), kao i SPA ugovor (kupoprodajni ugovor). Dva tima koja najbolje pripreme ove dokumente, plasiraće se u finale, ovogodišnjeg Big Deal-a”.

Slika_JPM1

Big Deal projekat ima za cilj da pravnu profesiju podigne na viši nivo od čega će korist imati fakulteti koji će omogućiti svojim studentima jedinstvenu praksu sprovedenu od strane vrhunskih advokata, studenti koji će znati kakvi ih poslovi očekuju u budućnosti i kako da se nose sa poslovnim izazovima, kao i advokatske kancelarije koje će sa tržišta rada moći da zaposle spremnije kadrove koji započinju svoje karijere.

Finale Big Deal projekta održaće se sredinom novembra u prostorijama advokatske kancelarije Janković, Popović i Mitić u Beogradu organizovanjem pregovora finalista oko zaključenja Ugovora izmedju članova jedne kompanije, gde će dva najbolja studenta u ovoj simulaciji dobiti tromesečnu praksu.

Pročitajte i ovo...