Home VestiIT i nauka Asseco SEE: Rešenje za potpunu zaštitu podataka

Asseco SEE: Rešenje za potpunu zaštitu podataka

by bifadmin

Zaštita podataka u IT sektoru u slučaju nepredviđenih događaja jedna je od ključnih tema današnjice. O prednostima savremenih sistema za zaštitu podataka (disaster recovery) u radu osiguravajućih društava govoriće predstavnici kompanije Aseko SEE (Asseco SEE), regionalnog lidera i jedne od najvećih ICT kompanija u Evropi, na IBTF, Insurance Business & Technology Forum 2013, konferenciji koja se po prvi put održava od 17. do 19. oktobra u Aranđelovcu.

disaster

„Koncept „disaster recovery“ je siguran, jednostavan i brz način čuvanja podataka koji omogućava maksimalnu bezbednost i time mogućnosti za zloupotrebu podataka svodi na minimum. Istraživanja su pokazala da svaki dolar utrošen na sisteme za ublažavanje rizika štedi društvu četiri dolara koji bi bili potrošeni za oporavak.,“ izjavio je Dejan Đokić, direktor infrastrukturnih servisa kompanije Asecco i dodao „obzirom da su informacioni sistemi postali važan i neizostavan element u poslovanju mnogih kompanija, neophodno je osigurati njihov kontinuiran rad i brz oporavak. Informacione tehnologije postaju sve više zastupljene u industriji osiguranja kao element koji može da bude odlučujući za uspešnost rada osiguravajućih društva. Savremeni vid poslovanja zahteva primenu ICT rešenja koja obezbeđuju efikasnost poslovanja“

Konferencija IBTF Insurance Business & Technology Forum 2013, u organizaciji ASIT-a pod pokroviteljstvom Udruženja osiguravača Srbije, sa Asekom SEE kao oficijelnim partnerom događaja, okupiće predstavnike osiguravajućih društava, nadležnih institucija i ICT kompanija koje nude rešenja za primenu u industriji osiguranja.

„Disaster recovery“ označava procedure koje omogućavaju pripremu za oporavak ili nastavak važne tehnološke infrastrukture, nakon prirodne ili ljudskom greškom izazvane katastrofe.

Pročitajte i ovo...