Home VestiIT i nauka Knightscope pravi robota za prevenciju kriminala

Knightscope pravi robota za prevenciju kriminala

by bifadmin

Knightscope Inc. je najavio da je u toku rad na autonomnom robotu koji će koristiti prediktivnu analizu i kolaborativno socijalno uključivanje da predvidi i spreči kriminalni akt.

minority report

Ova robotička kompanija je izjavila da je K5 Beta-verzija prototipa dizajnirana da prikuplja informacije pomoću detektora za niz značajnih varijabli, koje se onda procesiraju kroz softver za prediktivnu analizu. Softver kombinuje informacije iz mašine sa postojećim ekonomskim i političkim podacima, kao i podacima dobijenim iz masovnih socijalnih mreža, i u zavisnosti od procene važnosti obaveštava vlasti o potencijalnoj bezbednosnoj pretnji. Kada jednom alarmira na moguću opasnost, K5 će uključiti sve svoje detektore kako bi omogućio čitavoj zajednici da dobijene podatke kritički javno ispita i oceni i time da svoj doprinost da informacije budu relevantne i aktuelne u datom trenutku.

“Rast populacije i ograničenost budžeta čine da današnje metode borbe protiv kriminala budu nedostižne”, izjavila je Stejsi Din Stivens, potpredsednica marketinga i prodaje u Knightscope-u. “Robot K5 koristi tehnologiju da skrene pažnju profesionalacima za javnu bezbednost kao i samoj društvenoj zajednice, obezbeđujući time novi dublji nivo bezbednosti i veću efikanosti u korišćenju resursa, štedevši time novac i čuvajući ljudske živote.” Knightscope je inicijalno testiranje ove tehnologije najavio za sledeću godinu.

Pročitajte i ovo...