Home VestiIT i nauka Pebble Steel: Pametni sat koji je nosiv u svim prilikama

Pebble Steel: Pametni sat koji je nosiv u svim prilikama

by bifadmin

Pebble, spoj elektronskog čitača i ručnog časovnika, je otpočeo revoluciju „pametnih“ sprava koje se nose na ručnom zglobu. Drugi model ovog proizvođača, Pebble Steel će izgleda biti prvi pametni sat koji bi ljudi zapravo želeli da nose.

Prvi sat je bio dizajniran kao ispomoć pametnom telefonu i izgledao je nekako hladno i futuristički, ali Pebble Steel je napravljen tako da liči na običan muški sat. Izgleda kao časovnik koji možete nositi na posao ili u noćni provod bez privlačenja neželjene pažnje. On je naime 6 milimetara kraći i 2 milimetra uži od svog prethodnika, a njegov kaiš se proizvodi od nerđajućeg čelika, matiranog crnog metala ili od crne kože. Displej Pebble Steela podseća na tradicionalni sat a celokupna sprava se veoma udobno nosi, piše u kritici časopisa Wired.

pametni sat

Iako malo drugačijeg izgleda, ovaj časovnik ima iste funkcije kao originalni Pebble sat a aplikacije su dizajnirane specijalno za njega. Korisnici su međutim limitirani na korišenje 8 aplikacija istovremeno, kako bi uređaj bio brži i pregledniji.

Da podsetimo, Pebble je najuspešinji projekat Kikstartera, virtuelne platforme koja kreativcima pomaže da bez posrednika pronađu finansijere za svoje projekte. Ideja o pametnom satu je prvobitno odbačena od strane institucionalizovanih investitora, ali je odmah prihvaćena na Kikstarteru. Interesovanje posetilaca sajta za Pebble je odmah bilo veliko, tako da je realizaciju ovog projekta u startu finansiralo više od 85.000 ljudi.

Pročitajte i ovo...