Home VestiPolitika i društvo Umoran od čekanja na posao, počeo da čeka u redovima i da to naplaćuje

Umoran od čekanja na posao, počeo da čeka u redovima i da to naplaćuje

by bifadmin

Nekada direktor marketinga u fabrici tekstila, Italijan Đovani Kafaro je posle otkaza i brojnih neuspešnih pokušaja da nađe novi posao došao na ideju da zarađuje čekanjem u redovima.

đovani

„Naplaćujem 10 evra po satu. Izdajem čak i fiskalni račun, a potražnja je zadovoljavajuća – posla ima sve više“, priča Kafaro italijanskim medijima. „Na ovu ideju sam došao jednog dana dok sam čekao u redu kako bih obavio neke administrativne obaveze“, kaže on i objašnjava da je sam sebi radio marketing, odnosno napravio letke i delio ih po ulicama Milana.

Kafarov prvobitni posao bilo je čekanje u redovima međutim sada je proširio asortiman usluga i na kupovinu umesto svojih klijenata, popunjavanje formulara ili vožnju automobilom. S obzirom na veliku potražnju za njegovim uslugama ovaj preduzimljivi Italijan razmišlja o osnivanju vlastite agencije za čekanje u redu i slične usluge.

S obzirom na činjenicu da je prosečan građanin Srbije zbog efikasnosti naših institucija veoma dobro istreniran za čekanje u redovima, čudi to što se do sada nije pojavila čitava čekačka industrija, mada ima vesnika ovog trenda, poput jednog oglasa u jeku ekonomske krize u kojem „nezaposleni intelektualac” nudio usluge čekanja u redovima ispred ambasada i MUP-a.

Pročitajte i ovo...