Home VestiIT i nauka Trendovi povezivanja u 2015. godini

Trendovi povezivanja u 2015. godini

by bifadmin

Allied Telesis, globalni provajder sigurnih IP/Etherent rešenja i industrijski vođa u razvoju IP Triple Play mreža objavio je svoju godišnju analizu trendova i predviđanja za 2015 godinu. Ukratko, ključna tema kompanije uključuje wireless jedinstvenu mrežnu strukturu, jedinstveno upravljanje, sigurnost, internet od stvari (The Internet of Things (IoT)) i SND u preduzećima.

Wireless

Bezuslovno usvajanje stope porasta mobinih uređaja u preduzećima znači da je bežični pristup sada važniji nego ikad, i biće tako i u budućnosti. Tehnološke inovacije koje je 802.11 standard pružio su vodile do rasta u potražnji za bežičnim pristipnim uređajima, i osigurali su da bežični pristup ima značajnu ulogu u jedinstavenoj kompaniskoj mrežnoj infrastrukturi. Korisnici će zahtevati pouzdanu bežičnu pokrivenost i neometanu mobilnost.

Jedinstena mrežna infrastrutura

Preplitanje više servisa na istoj bežičnoj ili žičnoj infrastrukutri će predstavljati novi izazov u upravljanju postrojenja i njihovih korisnika. Jedinstvena mrežna infrastruktura će omogućiti kompaniskoj mreži da bude pametnija i dodavaće još inteligencije u njihovo okruženje kao iznos infomacija koji se skuplja sa senzora i uređaja koji eksponencijalno raste. Sigurnosna rešenja će biti jače integrisana kako bi se garantovala sigurnost podataka i privatnost korisnika kroz celu infrastrukturu.

Jedinstveno upravljanje

Povećana kompleksnost i porast broja uređaja na mreži će motivisati ICT menadžere toliko da će ih izvorni sistem upravljanja učiniti sposobnim da smanje ICT troškove. Upravljanje na bazi oblaka će promovisati prodaju upravljanja kao servis ( Maas). SME i SMB će postati specijalizovani servisi za provajdere sa ciljem da lakše i jednostavnije upravljaju svojom infrastrukturom.

Bezbednost

Fleksibilna politika mrežnog pristupa i veći broj pretnji će povećati potražnju za novom tehnologijom koja će bolje štititi mreže. Eskalirajući napadi ii gubitak produktivnosti i oštećenje reputacije će osigrati da sigurnost bude na visokom prioritetu za izvršni menadžment – posebno imajući na umu broj visoko-jakih napada u 2014 godini. Tako će tehnologija zaštitnih zidova nove generacije igrati vodeću ulogu u oblasti bezbednosti.

Internet od stvari (IoT)

IoT trend će drastično povećati broj mrežno-povezanih entiteta. Uređaji koji sadrže senzore ili intelingenciju će postati sve više mrežno povezani. IPv6 će dobiti veću usvojenost, kad tehnologija upraljanja bude potraživala da se upravlja mrežno povezanim čvorištima. IoT pruža benefite za sve, od velikih radnih okruženja do pojedinaca, ali će vrednost informacija i znanje prikazati nove igrače i nove poslovne modele tokom 2015 godine.

SDN u preduzecima

Fleksibilsnot u lokaciji korisnika i korišćenju uređaja postaje nešto sasvim normalno u IT preduzećima, čekanje na BYOD koncept, će povećati zahteve za više dinamičnu operaciju poslovnog komunikacinog sistema. Organizacione potrebe za te zahteve će sve više oslanjati na SDN kao izvor takvih rešenja. Efikasnost koja će se postići integrisanjem između poslovnih pravila, korisničkih informacija, i mrežne infrastrukture će korisiti mežnim administratorima i sličnim korisnicima.

 

Pročitajte i ovo...