Home VestiIT i nauka BlackBerry preuzeo kompaniju WatchDox

BlackBerry preuzeo kompaniju WatchDox

by bifadmin

Kompanija BlackBerry je ostvarila akviziciju kompanije WatchDox koja je specijalizovana za izradu softverskih rešenja za unapređenje bezbednosti mobilnih sadržaja. Na ovaj način, BlackBerry mobilna zaštita koja je najmoćnija u svojoj klasi, postaće snažnija za još jedan segment – sigurnost poslovnih dokumenata van korporativnih mreža. WatchDox tehnologija će tako dopuniti postojeći Enterprise Mobility Management (EMM) portfolio rešenja i biće dostupna na BES12 platformi.

WatchDox je kompanija koja poseduje neka od najsigurnijih rešenja za sinhronizovanje i deljenje (file sync and share), kao i zaštitu, povezivanje i upravljanje sopstvenim fajlovima sa bilo kog mobilnog uređaja. Zaštita koja WatchDox rešenja pružaju, prenosi se zajedno sa fajlovima na mobilne ili desktop uređaje i omogućava poslovnim organizacijama punu kontrolu nad daljim upravljanjem i izmenama ovih dokumenata. Ova rešenja takođe omogućavaju krajnjim korisnicima da pristupaju ili brišu fajlove daljinskim putem, kao i mogućnost zaključavanja pristupa određenim fajlovima koja je poverena administratorima.

BlackBerry na ovaj način nastavlja proširenje svoje globalne mreže koje je započeto prošlogodišnjom akvizicijom kompanije Secusmart, a zatim nastavljeno velikim partnerstvom sa Samsungom. Dodatno podržan WatchDox-om, BlackBerry će nastaviti da razvija i unapređuje postojeće standarde mobilnih komunikacija i sigurnosti poslovnih korisnika.

Pročitajte i ovo...