Home VestiPolitika i društvo U „Trci za decu“ prikupljena sredstva za Svratište

U „Trci za decu“ prikupljena sredstva za Svratište

by bifadmin

Članovi „AmChamps Alumni Kluba“ Američke privredne komore (AmCham) uručili su donaciju Svratištu Centra za integraciju mladih u vrednosti od 160.000 dinara, prikupljenih akcijom „Trčimo za decu“ u kojoj je učestvovalo preko 150 polaznika AmChamps programa i zaposlenih u kompanijama članicama AmChama, a prikupljeni novac je dovoljan da jedno dete provede 290 srećnih dana u Centru.

„AmChamps Alumni Klub“ okuplja polaznike prve generacije obrazovnog programa “AmChamps – Mladi lideri promena”, mlade menadžere kompanija članica AmChama i odabrane studente Univerziteta u Beogradu, koji su uspešno pohađali ovaj program tokom 2014. godine. Pored kontinuirane edukacije, deo misije kluba predstavljaju i humanitarne aktivnosti. U akciji „Trčimo za decu“ zajedno sa članovima „AmChamps Alumni kluba“ učestvovali su i polaznici druge generacije programa ali i zaposleni kompanija članica AmChama. Zajedničkim naporima sakupljen je novac namenjen Svratištu, koje predstavlja ključnu podršku u odrastanju više od 150 mališana koji su uključeni u život ili rad na ulici na teritoriji grada Beograda.

„Veoma smo ponosni da smo uspešno realizovali prvu humanitarnu akciju „Trčimo za decu”, u okviru koje nam je podršku pružio veliki broj naših članova i firmi članica Američke privredne komore. Nastojaćemo da nastavimo da pružamo podršku organizacijama koji se staraju o onima kojima je pomoć najpotrebnija”, izjavio je predsednik alumni programa AmChamps Aleksandar Vratonjić Gligorijević.

Podrška i donacije kompanija trenutno imaju najveći značaj za funkcionisanje usluga koje Centar za integraciju mladih pruža, jer one predstavljaju jedan od glavnih izvora finansiranja.

„Ovom prilikom želim da se zahvalim „AmChamps Alumni Klubu“ na donaciji i podršci koju nam pruža i poželim dobrodošlicu u Krug donatora. Pozivamo kompanije da se, poput AmChamps Alumni Kluba, pridruže Krugu donatora Svratišta i mesečnom donacijom od 10.000,00 dinara, u novcu ili robi, podrže rad Svratišta. Takođe, pozivamo i građane da se priključe Krugu donatora, otvore trajni nalog i doniraju 550,00 dinara mesečno. Iznos od 550,00 dinara je potreban da jedno dete provede jedan dan u Svratištu“, rekla je ovom prilikom Neda Marjanović, menadžer programa Filantropije pri Centru za integraciju mladih.

Pročitajte i ovo...