Home VestiPolitika i društvo Frikom proslavio 40 godina poslovanja

Frikom proslavio 40 godina poslovanja

by bifadmin

Frikom, lider u proizvodnji i distribuciji sladoleda i smrznute hrane u Srbiji, ove godine obeleževa jubilej – 40 godina uspešnog poslovanja.

Proslavi četvrte decenije poslovanja prisustvovao je veliki broj zvanica, koje su se podsetile kako se živelo 70-ih, 80-ih, 90-ih kao i danas, koja se muzika slušala, koja se garderoba nosila… Svako je mogao da pronađe svoj omiljeni Frikom sladoled, da se podseti kako je izlgedala ambalaža, kako su izgledale i zvučale reklame svake dekade i da doživi još jednom posebne trenutke sa Frikomom.

Ovim povodom predstavljene su i neke zanimljivosti koje se vezuju za Frikom i koje govore o tome koliko se ova kompanija razvila. Svake godine Frikom proizvede 100.000.000 sladoleda, što je jednako površini države Monako, u njegovom posedu nalazi se 40.000 frižidera na 20.000 prodajnih mesta širom Srbije i regiona koji kada se stave jedan na drugi dosežu visinu četiri i po Mont Everesta. Svake godine Frikom proizvede 15.000.000 Kapri sladoleda, koji kada bi se poređali jedan za drugim odgovarali bi kilometraži puta Beograd –  Kazablanka.

Pročitajte i ovo...