Home VestiIT i nauka Etihad i IBM potpisali sporazum o tehnološkim uslugama vredan 700 miliona dolara

Etihad i IBM potpisali sporazum o tehnološkim uslugama vredan 700 miliona dolara

by bifadmin

Etihad ervejz i IBM objavili su potpisivanje sporazuma o tehnološkim uslugama na deset godina u približnoj vrednosti od 700 miliona dolara, koji će omogućiti avio-kompaniji da unapredi iskustvo putnika, razvije vrhunsku infrastrukturu i bezbednost, i da poveća efikasnost.

Ovaj veoma značajan sporazum, jedna od najvažnijih strateških saradnji Etihad ervejza, će omogućiti pristup najnovijim tehnologijama u oblaku i pružati usluge avio-kompaniji, ostalim kompanijama u okviru grupe, kao i partnerskim avio-kompanijama u kojima Etihad ervejz ima udeo u vlasništvu. Etihad ervejz, jedna od avio-kompanija koje ostvaruju najbrži rast na svetu, prevezao je 14,8 miliona putnika u 2014. godini i leti ka 113 putničkih i teretnih destinacija.

IBM će obezbediti čitav niz bezbednosnih i efikasnih tehnoloških usluga, koje će omogućiti da Etihad ervejz i njegovi partneri transformišu svoju IT infrastrukturu u globalne, fleksibilne i agilne platforme u oblaku čime će unaprediti usluge koje pružaju putnicima i svojim zaposlenima.

Sporazum podrazumeva uspostavljanje novog centra podataka u oblaku u Abu Dabiju. Centar, koji će uspostaviti i njime rukovoditi IBM, će biti jedan od najsofisticiranijih tehnoloških objekata na Bliskom istoku. Oporavak IT centra u slučaju katastrofe će biti u IBM Kloud informativnom centru u Evropi. Ovakav pristup će omogućiti avio-kompaniji da izmeri IT resurse i da njima upravlja efikasnije dok održava kontinuitet u poslovanju.

IBM i Etihad ervejz će uspostaviti zajednički savet u Abu Dabiju koji će se baviti tehnologijom i inovacijama kako bi se razvila personalizovana rešenja za putovanja upotrebom globalnih mogućnosti za istraživanje IBM-a i iskustva avio-kompanije u ovoj oblasti. Savet će se usmeriti na kreiranje vrednosti za kompaniju Etihad ervejz i njene goste, kao i donošenje tehnoloških inovacija i prednosti Abu Dabiju i njegovom stanovništvu.

Pročitajte i ovo...