Home VestiPolitika i društvo Studenti sa FON-a pobedili na takmičenju „Learn today – Lead tomorrow“

Studenti sa FON-a pobedili na takmičenju „Learn today – Lead tomorrow“

by bifadmin

Na Univerzitetu Singudunum, revizorsko-konsultantska kompanija EY (Ernst & Young) organizovala je treće po redu takmičenje za studente u rešavanju studije slučaja „Learn today – Lead tomorrow“. Devet timova prezentovalo je stručnom žiriju svoja rešenja na postavljeni problem, a pobedio je tim studenata treće godine FON-a, Univerziteta u Beogradu: Tanja Ilić, Moma Kovačević i Filip Kamberović.

Svoje ideje izložilo je 9 ekipa, sa po 3 člana među kojima su pored FON-a bile i ekipe sa ETF-a, Ekonomskog fakulteta u Beogradu i Poslovnog fakulteta Univerziteta Singidunum. Studenti su imali zadatak da analiziraju slučaj „Ernst banke“ koju je kupila uspešna banka „Young Group“.

Timovi su imali uloge konsultanata čiji je posao bio da naprave neophodne promene da bi banka osigurala svoje mesto kao lider na tržištu. Stručni žiri činilo je 23 članova koji dolaze iz kompanije EY, Univerziteta Singidunum, bankarskog i privrednog sektora, i u finalu odabrali su 5 timova kojima će se pružiti mogućnost da konkurišu za EY stipendiju do kraja školovanja, kao i priliku za pohađanje prakse ili zaposlenje.

Pročitajte i ovo...