Home VestiIT i nauka Veritas: Adekvatno skladištenje podataka može kompanijama doneti uštede i preko 50%

Veritas: Adekvatno skladištenje podataka može kompanijama doneti uštede i preko 50%

by bifadmin

U današnje vreme, kada se na svakih 10 sekundi u svetu pošalje 225.000 gigabajta podataka, količina digitalnih sadržaja postaje sve veća i sve zahtevnija za skladištenje. Prošle godine smo saznali da evropske kompanije troše neverovatnu količinu novca na čuvanje nepotrebnih podataka. Ukoliko ne suzbiju ovaj problem, do 2020. godine će koristiti kapacitete vredne 891 milijardu dolara samo kako rešavale problem nepotrebnih podataka, stoji u izveštaju ‘Databerg Report 2015’ kompanije Veritas. U istom ovom izveštaju piše da oko 150 kompanija iz 14 zemalja sveta u svojim računarima čuva samo 14% podataka koji su relevantni za njeno poslovanje, 32% nepotrebnih ili zastarelih podataka i 54% podataka koji nemaju nikakve veze sa poslom.

„U vremenu kada svi koristimo „Cloud“ servise, mnoge organizacije i ne žele da imaju sopstvene data centre, a mnogi čak ne poseduju ni aplikacije. U 21. veku, pored vašeg tima, podaci su najvažniji i najvredniji alat kojim raspolažete,“ kaže Bill Coleman, direktor kompanije Veritas.

Ova američka kompanija se juče predstavila domaćim novinarima, obeleživši tako i svoj novi početak – odvajanje od Simenteka i započinjanje samostalnog poslovanja.

Veritas svojim klijentima nudi softver i usluge koji im pomažu da prikupe, zaštite, analiziraju i izvrše optimizaciju svojih podataka. Na taj način oni mogu da donesu pametnije odluke, smanje troškove i pravilnije upravljaju rizikom. Ova kompanija je od skoro na našem tržištu ali poznata je širom sveta – ona štiti 86% svetskih „Fortune 500“ kompanija. Veritas posluje na tržišnim segmentima koji zbirno vrede 24 milijarde američkih dolara (procena tržišnog potencijala do 2018. Godine).

Ovi segmenti uključuju rešenja iz oblasti: „Backup & Recovery“, „Integrated Appliances i Information Availability & Archiving“ – rešenja u kojima Veritas drži prvo ili drugo mesto na tržištu. Više od decenije unazad, Veritas je prepoznat kao lider od strane agencije „Gartner Magic Quadrant“ kako za „Enterprise Backup Software“ tako i za „Integrated Appliances & Enterprise Information Archiving“.

Pročitajte i ovo...