Home VestiPolitika i društvo “Dvorištance” se seli u Skadarliju?

“Dvorištance” se seli u Skadarliju?

by bifadmin

Više lokala iz Savamale, koji su zatvoreni zbog „Beograda na vodi“, pronalazi svoje novo mesto na prostoru nekadašnje pivare u Skadarliji.

eKapija prenosi da bi se tako i popularno “Dvorištance”, čije rušenje je izazvalo gnev mnogih Beograđana, moglo naći u zgradi nekadašnje pivare u Cetinjskoj ulici.

Svetski trend otvaranja kafića u prostorijama starih propalih fabrika zaživeo je i kod nas. Takozvani industrijal izgled ugostiteljskih lokala primamljiv je urbanijim sugrađanima, piše ovaj portal, a stalne posetioce u Cetinjskoj već su stekli kafići „Polet“ i „Zaokret“, koji su se ušuškali između parkinga. Zakupci ovih lokala rešili su da ruiniranim prostorijama pivare daju potpuno novi izgled, i spasu ih od propadnja.

Dobra lokacija pivare i te kako je primamljiva, pa će se ovde najverovatnije uskoro otvoriti i novo „Dvorištance“, kao i „Gun Club“.

Inače, sadašnji vlasnik prostorija nekadašnje pivare je američka kompanija „Elgin“. Iako je najavljeno da će oni u ovaj kompleks uložiti 180 miliona evra i da će ovde biti otvoren hotel sa pet zvezdica, restorani i višespratne garaže, ove planove su stopirali nerešeni pravno-imovinski odnosi.

Pročitajte i ovo...