Home VestiPolitika i društvo U Venecueli uvedena dvodnevna radna nedelja

U Venecueli uvedena dvodnevna radna nedelja

by bifadmin

U Venecueli je proglašena dvodnevna radna nedelja za zaposlene u javnom sektoru. Ovo je privremena mera raspisana u cilju rešavanja energetske krize uzrokovane velikom sušom, odnosno smanjenjem proizvodnje struje u hidroelektranama.

Zbog toga dva miliona radnika iz javnog sektora na posao dolazi samo ponedeljkom i utorkom, osim u slučaju hitnih i neophodnih poslova.

Pre ove odluke, predsednik Nikolas Maduro je prvo skratio radnu nedelju izbacivši iz nje petak i naložio skraćivanje rada tržnih centara, takođe da bi smanjio potrošnju električne energije. On je rekao da je Venecuela veoma pogođena El Ninjom i da će se snadbevanje strujom stabilizovati tek kada opet počnu da padaju kiše.

Pogleda uprtih u nebo Venecuelanci se pitaju dokle će nestašice struje trajati i koliko će dodatno oslabiti njihovu već bolešljlivu ekonomiju. Mnogi privrednici i opozicija krive tamošnju vlast da ne zna da se ponaša u kriznim situacijama poput ove, kao i da njena stroga kontrola kursa valute dodatno pogoršava situaciju u zemlji.

Pročitajte i ovo...