Home VestiPolitika i društvo Proglašeni pobednici festivala Foto dani mladih

Proglašeni pobednici festivala Foto dani mladih

by bifadmin

FDM (Foto dani mladih), jedan od najvećih festivala fotografije u regiji koji okuplja mlade fotografe već šestu godinu zaredom, proglasio je pobednike ovogodišnjeg takmičenja koje se održava pod pokroviteljstvom kompanije Canon.

Od velikog broja radova mladih umetnika, na temu prirode i prirodne baštine, koji su prijavljeni putem aplikacije na Canon Facebook stranici u periodu 08-20. juna 2016, međunarodni stručni žiri u sastavu Miro Majce (Slovenija), Lili Zaneta (Hrvatska), Zoran Mirčetić (Srbija) i Filip Trezner (Izvan fokusa), odabrao je 3 najbolja za ovu godinu i to:

– Mlađan Banjac – Trag (Srbija),
– Miha Predalič – Sveže jutro (Slovenija),
– Ive Trojanović – Loviška paučina (Hrvatska).

 

Mladjan Banjac_Trag

Mladjan Banjac, Trag

 

Ive Trojanovic_Loviska paucina

 

Ive Trojanović, Loviska paučina

 

Najbolji radovi sa ovog festivala biće predstavljeni beogradskoj publici tokom vikenda (2-3. jun 2016) u Normalnom mestu u ulici Strahinjića Bana broj 1. Izložba će biti otvorena od 10-18h.

Festival Foto dani mladih promoviše fotografiju kao umetnost i mladim fotografima pruža priliku da se dodatno upoznaju sa njom, pokažu šta znaju, međusobno razmenjuju iskustva i nauče nešto novo. Fotografisanjem prirodne i kulturne baštine promoviše se kulturni identitet destinacije održavanja, a kroz reklamnu fotografiju mladi se pripremaju za njihovu buduću profesionalnu karijeru. Sastavni deo programa, uz fotografisanje, su i izložbe fotografija, večernji muzički i filmski program, a u sklopu edukativnog programa različita predavanja, edukacije, tribine i radionice.

Pročitajte i ovo...