Home VestiPolitika i društvo B&F Reč Nedelje: Vlada Srbije 2016.

B&F Reč Nedelje: Vlada Srbije 2016.

by bifadmin

Ova Reč nedelje mogla bi, zapravo, da bude pojam koji je obeležio poslednja tri meseca, s obzirom da još od objavljivanja rezultata parlamentarnih izbora u Srbiji nova Vlada još uvek nije oformljena.

Zašto se to još uvek nije desilo kada je vladajuća stranka osvojila većinu dovoljnu da sama formira Vladu, pitaju se domaći mediji. Neke odgovore na ovo pitanje mogli smo da pročitamo u naslovima prethodnih nedelja: čekali su se rezultati Bregzita i njegove prve posledice na evropsku politiku; vršeni su prisisci jednako od strane diplomata sa Zapada i Istoka na sastav i put kojim treba da krene nova Vlada, u nekoliko navrata (nije) isticao naš, u ovom trenutku, tehnički premijer Vučić; takođe, tu je i večita problematika koga postaviti na ministarska mesta, koga nestranačkog stručnjaka još dovesti, koga zarotirati tako da ipak ostane u fotelji…

Nova Vlada Srbije 2016

Sudeći prema poslednjim informacijama, Vlada Srbije 2016. biće proglašena tokom naredne nedelje, na samom kraju zakonski propisanog roka, a vladajući SNS u njoj će biti u koaliciji sa SPS-om, ponovo. Drugo pitanje koje se, logično, postavlja je zašto su uopšte, onda građani Srbije izlazili na vanredne izbore?

Nova Vlada Srbije 2016 2

A već se spominje i mogućnost novih, kao da su organizacija i troškovi parlamentarnih izbora nešto na šta su građani Srbije prihvatili i tome se oberučke raduju jer ih plaćaju iz svojih džepova.

realtime_logo (1)

Reč nedelje je naša stalna rubrika – svake nedelje uredništvo „Biznisa i Finansija“ bira reč za koju veruje da će obeležiti narednih sedam dana. Od petka do petka agencija Real Time Clipping prati pojavljivanje ove reči u ekonomskom i političkom kontekstu.

Pročitajte i ovo...