Home VestiIT i nauka Samsung bi ažuriranjem softvera da spreči pregrevanja baterija na Galaxy Note 7

Samsung bi ažuriranjem softvera da spreči pregrevanja baterija na Galaxy Note 7

by bifadmin

Samsung planira da na tržište izbaci ažuriranje za softver telefona Galaxy Note 7 koji bi sprečio pregrevanje njegove baterije tako što će limitirati njeno punjenje na 60%. Ažuriranje će biti dostupno korisnicima koji su zanemarili opoziv ovih telefona, odnosno koji nisu odlučili da ih vrate proizvođaču.

Da podsetimo, južnokorejska kompanija je bila primorana da sa tržišta povuče svoj najnoviji model pametnog telefona zbog nekoliko eksplozija baterije. Posle više prijava u kojima je izneseno da su se baterije ovih uređaja zapalile, reagovale su i aviokompanije zabranivši putnicima da tokom letova koriste Galaxy Note 7. Posle ovoga Samsung je poručio svojim korisnicima da ne kupuju njegov najnoviji model telefona, a procenjuje se da će ga opoziv već prodatih 2,5 uređaja koštati možda čak i 900 miliona dolara.

Delimično rešenje za ovaj problem mogla bi ponuditi i ova najava ažuriranja, no još uvek nije poznato u kojim će sve zemljama biti dostupno apdejtovanje softvera i da li će za njega biti potrebna dozvola korisnika ili će se ono raditi automatski. Drugo rešenje stiže u vidu najave da će Samsung zameniti neispravne baterije i dobavljača od kojeg ih je dobio. Naime, poznata kompanija je odbila da imenuje dobavljača neispravnih baterija, ali je navela da prodaja u Kini, gde su korišćene baterije drugog dobavljača, nije pogođena tim problemom.

Pročitajte i ovo...