Home VestiIT i nauka SAP i Social Impact podržavaju socijalno preduzetništvo

SAP i Social Impact podržavaju socijalno preduzetništvo

by bifadmin

SAP će podržati inovativne socijalne preduzetnike iz zemalja CEE regije kroz Startery CEE program, koji organizuju Social Impact i Ashoka. Prijave su otvorene za socijalne preduzetnike iz zemalja CEE regije do 11. septembra 2016.

Od svih prijava, 25 odabranih startupa iz CEE regije (Češke, Slovačke, Poljske, Mađarske, Bugarske, Rumunije, Slovenije, Hrvatske, Srbije, Albanije, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Crne Gore) će dobiti šansu da predstavi i razvije svoje ideje i projekte na četvorodnevnom samitu koji će se održati u Varšavi od 6. do 11. novembra. Ali, samo najbolja tri projekta će dobiti karte za dvonedeljni boravak na Social Impact Lab Berlin.

Zahvaljujući metodama Design Thinking i Business Model Generation, društveni preduzetnici koji predstavljaju biznise u njihovim konceptualnim ili ranim stadijumima, naučiće kao da svoje ideje sprovedu u praksu. Sve to zahvaljujući ekspertima voljnim da podele svoja iskustva i razmišljanja i da vode novajlije kroz proces definisanja koncepata poslovanja, prototipove, bazu korisnika, finansiranje i ubeđivanje relevantnih autoriteta i javnosti da aktivno učestvuju u procesu pokretanja društvenih promenama u njihovim regionima.

Prošle godine, učesnici Startery CEE imali su mogućnost da predstave svoje inovativne ideje u Sofiji.

Tokom događaja, svi učesnici su dobili mogućnost da unaprede svoje ideje i poslovne modele zajedno sa ekspertima iz SAP-a i Social Impact.

„Ovo je bila odlična mogućnost za umrežavanje i razmenu ideja u oblasti socijalnog preduzetništva. Deljenje naših iskustava i izazova bilo je veoma korisno, naročito kada se radi o preduzetništvu u Centralnoj i Istočnoj Evropi, s obzirom da puno nas deli slične probleme u regiji, a koji su u vezi sa društvenim problemima, ekonomskim okolnostima, volonterstvu i politikom vlade“, rekao je Ashod Derandonyan – društveni preduzetnik iz Bugarske i osnivač & predsednik Listen Up fondacije, jedan od tri pobednika Startery Central and Eastern Europe 2015.

Potencijalni preduzetnici i preduzetnici koji su u konceptualnom stadijumu, kao i preduzetnici u fazi implementacije (rani stadijumi) mogu da se prijave na samit putem linka http://bit.ly/2b3F5sa

Pročitajte i ovo...