Home VestiIT i nauka Teamnet ulazi na srpsko tržište sa novim rešenjima za upravljanje vanrednim situacijama

Teamnet ulazi na srpsko tržište sa novim rešenjima za upravljanje vanrednim situacijama

by bifadmin

Teamnet Business Solutions, deo Teamnet Grupe, jedne od vodećih integratora IT sistema u regionu, ulazi u sektor poslovanja u slučajevima vanrednih situacija sa inovativnim i integrisanim rešenjima, kako bi se podstakao i unapredio proces donošenja odluka kod organa odlučivanja u ovakvim situacijama. 

Teamnet planira da postane važan partner i sistem integrator u zemlji, vodeći se strategijom Teamnet Grupe zasnovanom na pokretanju kompleksnih proizvoda i rešenja, a koja je zamišljena tako da doprinese tehnološkom razvoju na regionalnom nivou.

Resursi i ekspertiza u oblasti javne bezbednosti koja dolazi iz kompanije Teamnet, kao i upotreba najsavremenijih tehnologija u implementaciji kompleksnih projekata u vanrednom i kriznom upravljanju, omogućili su razvoj itegrisanih softverskih paketa prilagođeni agencijama za hitne slučajeve prilikom poplava, šumskih požara, zemljotresa i sličnih nepogoda.

„U softverski paket uloženo je 8 godina rada na istraživanju i razvoju proizvoda koji ispunjavaju trenutne potrebe vlasti u Srbiji u upravljanju vanrednim situacijama, posebno u ugroženom globalnom kontekstu u pogledu javne bezbednosti. Ova rešenja su implementirana i prisutna u 16 nacionalnih i regionalnih agencija i koristi ih 1500 operatera, kako bi upravljali vanrednim situacijama”, navodi Florin Hoinarescu, Generalni menadžer kompanije Teamnet Business Solutions.

Paket za vanredno i krizno upravljanje podstiče brži proces odlučivanja, poboljšava vreme odziva i smanjuje vreme oporavka od krizne situacije na regionalnom nivou, i na kraju spašava više života kroz bolju koordinaciju. Ovaj paket je prilagodljiv potrebama i veličini svih agencija za hitno reagovanje, i može se primeniti na nacionalnom, državnom i regionalnom nivou, pa čak i globalnom. Sastoji se od tri osnovna proizvoda i to: EmerGIS, EmerCONF, i EmerSIM, kao i od devet dodataka, kao sto su UAV sistemi, sistem za prepoznavanje lica, virtuelna realnost, veštačka inteligencija, eCall, EWS (Sistem za rano upozoravanje), mobilno komandovanje i kontrolni centri, kao i mobilne aplikacije.

Centralne i regionalne agencije za upravljanje vanrednim situacijama, vatrogasne službe, agencije za sprovođenje zakona, hitne medicinske usluge i spasilačke jedinice, mogu pružiti veći stepen bezbednosti i zaštitu većem broju ljudi uz pomoć ovog inovativnog rešenja. Paket pokriva sve četiri faze upravljanja u kriznim situacijama, od faze smanjenja, koja se ogleda kroz napore da spreči buduće hitne situacije i umanji njihov efekat, faze predostrožnosti, u kojoj se osiguravaju sve potrebne mere koje je neophodno preduzeti kako bi se pravilno postupalo u kriznim situacijama, faze odgovora, koja je suma svih trenutnih aktivnosti potrebnih za bezbedan odgovor na kriznu situaciju, i na kraju, faze oporavaka, kao i svih aktivnosti koje se preduzimaju kako bi se vratilo na normalnu pa čak i bezbedniju situaciju, nakon vanredne situacije.

Ove godine, paket za vanredne situacije kompanije Teamnet dobio je 2 nagrade na Međunarodnom biznis takmičenju, u dve kategorije i to: Zlatnu za najbolji novi proizvod/servis – Softverski razvoj i rešenje i srebrnu za najbolji novi proizvod/servis – Integracija softverskih rešenja.

Od 11. do 14. oktobra, Teamnet će učestvovati na 112. EXPO Sajmu u Beogradu, gde će kompanija predstaviti svoje projekte i rešenja svim srpskim predstavnicima za vanredne situacije, prikazujući im kratak prikaz nekih proizvoda koji čine paket za vanredne i krizne situacije.

Teamnet je otvorio svoju kancelariju u Beogradu 2013. godine, a kompanija je do sada implementirala projekte za upravu granične policije u Srbiji, kao i u Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srbije, za jačanje institucionalnih i tehničkih kapaciteta za upravljanje u slučaju katastrofa i reagovanja u vanrednim situacijama.

Pročitajte i ovo...