Home VestiIT i nauka Eksterna baterija za one koji žele uvek da budu dostupni

Eksterna baterija za one koji žele uvek da budu dostupni

by bifadmin

Sigurno vam se desilo da se vam se veza prekinula jer vam se ispraznila baterija na mobilnom telefonu. U većini slučajeva će jedina negativna posledica biti nerviranje, ali ako ste poslovan čovek nemogućnost pozivanja i primanja poziva može predstavljati i značajan finansijski gubitak. Kupci ne čekaju i ako ne mogu dobiti vas, nazvaće vašeg konkurenta i nabaviti robu.

Jednostavno i praktično rešenje je nabavka eksterne baterije, takozvanog Power Bank-a. Adata Power Bank A10050QC se izdvaja od konkurencije velikim kapacitetom, koji je dovoljan da se većina prosečnih telefona napuni nekoliko puta, a moći ćete gotovo do vrha da napunite i bateriju tableta. Telefon možete povezati preko standardnog USB porta, ali i preko moderno USB Type-C konektora koji, pored jednostavnije upotrebe, donosi i mogućnost brzog punjenja. Odgovarajuće telefone možete puniti čak do 4 puta brže, a prosečan telefon možete od 0 do 80% napuniti za samo 30 minuta i time uštedeti dragoceno vreme.

Jedna od većih grešaka koju kupci prave je što prilikom odabira eksterne baterije u obzir uzimaju samo dva faktora – cenu i kapacitet. Bezbednost bi trebala biti na prvom mestu, jer nije mudro sudbinu mobilnog telefona i dragocenih podataka koji se u njemu nalaze prepustiti na milost i nemilost baterijama sumnjivog kvaliteta. Dobra eksterna baterija mora imati ugrađenu kvalitetnu zaštitu, koja će sprečiti oštećivanje telefona. O kvalitetu Adata A10050QC eksterne baterije dovoljno govori i podatak da istovremeno može puniti i telefon i tablet, što je opterećenje koje mnogo drugi slični uređaji ne mogu izdržati. Pored toga, u A10050QC su ugrađeni sigurnosni mehanizmi koji sprečavaju pregrevanje tokom punjenja, pojavu kratkog spoja i velike oscilacije napona. Uređaj je zaštićen aluminijumskim kućištem otpornim na vatru.

Pročitajte i ovo...