Home VestiIT i nauka Endava se preselila u novu zgradu i planira rast broja zaposlenih

Endava se preselila u novu zgradu i planira rast broja zaposlenih

by bifadmin

Endava, britanska brzorastuća kompanija koja se bavi razvojem softvera, ušla je na srpsko tržište 2015. akvizicijom PSTech-a, od kada beleži rast poslovanja. Danas je taj rast krunisala preseljenjem u novootvorenu zgradu i objavila planove za dalje širenje poslovanja.

Endava u novoj zgradi ima četiri sprata na kojima njenih 370 zaposlenih zauzima 75 odsto prostora predviđenog za inače 514 zaposlenih. Kako bi taj broj mogla uskoro da dostigne, u planu je završetak još jednog sprata a potom i zapošljavanje ukupno 590 ljudi do 2019. godine, da bi taj broj narastao na 700 radnih mesta u 2020.

Nove prostorije osim klasičnog radnog prostora obuhvataju i 37 soba za sastanke, kafeterije, prostorije za opuštanje, sobe za igrice, biblioteku, teretanu i parking mesta.

Rukovodstvo kompanije kaže da razvoja poslovanja nema bez kvalitetnih kadrova, pa će nastaviti da se trude da privlače najbolje stručnjake – softverske programere i arhitekte, test inženjere, menadžere aplikacija, skram mastere, biznis analitičare i druge profesije. Nova zapošljavanja u velikoj meri se obavljaju preko preporuka pa je tako trećina novozaposlenih došla u kompaniju na poziv bivših kolega i prijatelja koji sada u njoj rade.

Britanski abasador u Beogradu Denis Kif prisustvovao je otvaranju novih prostorija Endave i izrazio nadu da će Endava, kao jedna od značajnijih IT kompanija na Starom kontinentu, doneti nove veštine i znanja u Srbiju i olakšati njen prodor na starana tržišta. No, prema rečima Vladana Konstantinovića, menadžera beogradske jedinice za isporuku rešenja u ovoj kompaniji, i Srbija ima šta da ponudi – preko 50.000 IT stručnjaka i 3.500 novih diplomaca iz ove oblasti svake godine, koji našu zemlju čine centrom u regionu u oblasti informacionih tehnologija.

Pročitajte i ovo...