Home VestiIT i nauka Huawei predstavlja P10 Lite

Huawei predstavlja P10 Lite

by bifadmin

Među poslednjim telefonima kompanije Huawei koji su se našli na tržištu nalazi se P10 Lite, mali uređaj dijagonale ekrana od 5.2 inča, sa rezolucijom od 1920×1080 piksela. Težina od 146 grama čini da P10 Lite u rukama leži dobro i maksimalno izbalansirano, dok kućište napravljeno od posebne vrste aluminijuma sprečava znojenje i daje na dodatnoj stabilnosti.

P10 Lite pokreće Kirin 658 procesor koji donosi pomenutom telefonu kako veliku brzinu i snagu, tako i fluidnost u radu. Sa druge strane grafički čip oznake Mali-T830MP2 P10 Lite telefonu daje ogromne grafičke performanse i omogućava da se na njemu igraju najnovije igrice, ali vrši i vrlo korektna obrada grafike i video sadržaja u pokretu. I CPU i GPU na ovom telefonu su lepo sinhronizovani, što uz 3GB radne memorije obećava dobro korisničko iskustvo po pitanju krajnjih performansi. U osnovnoj verziji P10 Lite dolazi sa 32GB fleš skladišnog prostora, što se pokazalo kao više nego dovoljno za čuvanje svih vrsta podataka.

Prednja kamera ovog telefona ima 8MP i tokom Skype ili Viber poziva pruža kristalno jasnu i čistu sliku, bez izobličenja i granulacije, dok zadnja kamerica donosi jedan potpuno novi nivo snimanja video sadržaja i pravljenja fotografija. Sve što uslika ili usnimi zadnja kamerica ovog telefona bez problema može da se šalje na dalju obradu ili u distribuciju.

Huawei za P10 Lite tvrdi i kako je telefon sa baterijom koja može da donese celodnevni rad. On ima finu optimizciju energetskih resursa čime je postignuto baš to da baterija ceo dan drži (ima snagu) te da korisnik nema potrebe da sa sobom nosi punjač i misli o utičnicama gde god da se nalazi. Očekivano, baterija je Litijum-polimerska sa 3000 mAh kapaciteta. Konektivnost tj. povezivanje je još jedna jača strana ovog telefona, mada tu Huawei uvek drži do sebe jer zna koliko je korisnicima važno da brzo i jednostavno dele podatke i transferuju iste sa jednog uređaja na drugi.

Pročitajte i ovo...