Home Posle 5 Zlatibor dobija kaubojski grad

Zlatibor dobija kaubojski grad

by bifadmin

Na obroncima Zlatibora uskoro će biti otvoreno jedistveno naselje u ovom delu Evrope. Na oko šest hektara sagrađen je kaubojski grad i indijansko naselje.

Ako imate želju da proverite kako su nekada živeli Indijanci i kauboji, ne morate da putujete čak u Ameriku, sve to možete da vidite i na Zlatiboru. Ovaj grad ima i svog upravnika, a to je Vajat Erp u „originalnom izdanju“.
Ja ću ovde da sprovodim zakon i mislim da će sve da bude u najboljem redu – rekao je srpski Vajat Erp.

Umesto pesme i izvika koja je odjekivala ovim planinskim visovima ovde će uskoro zasvirati kantri muzika i odjekivati indijanski bubnjevi. – Ovo je jedan veoma autentičan grad sagrađen maltene kao u tom vremenu. Ja ću ovde malo da sprovodim zakon i nadam se da će to da bude sve u najboljem redu – kaže šerif ovog grada. Nekoliko stotina metara dalje umesto volova biće smešten „Bik koji sedi“ sa svojim plemenom Apača.

Na ovu jedinstvenu ideju u ovom delu sveta došao je Milija Čumić, Zlatiborac koji nema nikakve veze sa divljim zapadom.
– Razmišljao sam o etno selu na Zlatiboru, međutim u društvu sam sedeo i neko je pomenuo kaubojske filmove. Meni je istog trenutka proradio kliker. Počeo sam od tog trenutka da gledam na Internetu i da razmišljam o tome da napravim američki grad, odnosno da uporedim američki život hiljadu osamsto i neke godine sa srpskim životom hiljadu osamsto i neke – kaže Milija Čumić.

Izvor Ekapija-Blic

Pročitajte i ovo...