Home VestiEkonomija U Teslinim fabrikama ima zaraženih, uprkos obećanju da će se poštovati mere zaštite

U Teslinim fabrikama ima zaraženih, uprkos obećanju da će se poštovati mere zaštite

by bifadmin

Ilon Mask je nekako dobio bitku sa vlastima Kalifornije i uspeo da otvori fabriku uz obavezu da se u njoj poštuju mere zaštite na radu. Međutim, prema pisanju američkih medija, nekoliko njenih zaposlenih je već pozitivno na korona virus. Javnost se sada pita da li je početak rada ove fabrike možda bio pravovremen.

Primoravanje zaposlenih da se vrate na posao usred pandemije korona virusa nije samo srpski specijalitet. I Ilon Mask, vlasnik kompanije Tesla motors, požurio je da počne sa proizvodnjom, uprkos protivljenju lokalnih vlasti. Čak im je i pretio da će, ukoliko mu ne dozvole da otvori fabriku, iseliti proizvodnju iz Kalifornije u drugu saveznu državu.

Ipak, postigao je dogovor o nastavku rada uz poštovanje mera predostrožnosti koje podrazumevaju fizičko distanciranje i nošenje zaštitne opreme.

No, među njegovim zaposlenima se pojavila zaraza. Naime, prema pisanju Vašington posta, nekoliko radnika iz njegove fabrike pozitivno je na prisustvo virusa, te je udaljeno sa posla.

Zaposleni su anonimno, zbog straha od otkaza, novinarima rekli da mere fizičke udaljenosti u fabrici nisu bile poštovane.

Foto: fernandozhiminaicela, Pixabay

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar