Home Vesti Filmovi ponovo zarađuju milione u bioskopima

Filmovi ponovo zarađuju milione u bioskopima

by bifadmin

Bioskopi se širom sveta polako otvaraju, a na jednom od najvećih tržišta – američkom – visokobudžetni filmovi počinju opet da zarađuju milione.

Mnogi filmofili su se pitali šta će se desiti ako se bioskopi otvore usred pandemije – da li će biti publike, kako bi loš odziv gledalaca mogao delovati na filmske studije i da li će u ovom biznisu nastaviti da se “obrću” ogromne svote novca, što samim tim povlači i pitanje kvaliteta budućih filmskih ostvarenja.

Odgovor na to pitanje je stigao vrlo brzo. Prvi visokobudžetni filmovi koji su od širenja korone emitovani u američkim bioskopima zabeležili su dobru posetu, a samim tim i zaradu.

Film “Tenet” Kristofera Nolana preko vikenda je od bioskopskih ulaznica zaradio 20 miliona dolara samo u SAD, a na inostranom tržištu 78,3 miliona, od čega čak 30 miliona dolara u Kini. Ovo su najveći bioskopski prihodi od početka pandemije.

Međutim, pre pojave korona virusa, prognoze su bile mnogo veće – očekivalo se da će prvog vikenda emitovanja ovaj film zaraditi između 35 miliona i 55 miliona dolara samo u američkim bioskopima. Ipak, treba imati u vidu da je sada otvoreno samo 65 odsto bioskopa u odnosu na predpandemijska vremena. To znači da bi, kada svi bioskopi budu otvoreni za publiku, i prihodi filmske industrije trebalo da se vrate na prethodne nivoe, ili bar blizu njih.

Izvor: CNBC

Foto: dbreen, Pixabay

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar