Home VestiPolitika i društvo UNS: Junajted grupa traži odobrenje za kupovinu lista Danas

UNS: Junajted grupa traži odobrenje za kupovinu lista Danas

by bifadmin

Junajted grupa je podnela prijavu koncentracije na tržištu kako bi joj bila odobrena kupovina privrednog društva “Dan Graf d.o.o”, izdavača beogradskog lista Danas. To je u Komisiji za zaštitu konkurencije potvrđeno Udruženju novinara Srbije (UNS).

Da bi Junajted grupa postala vlasnik “Dan Grafa”, neophodno je po Zakonu o zaštiti konkurencije da prijavi koncentraciju na tržištu, kaže se u saopštenju Udruženja.

“Koncentracije učesnika na tržištu su dozvoljene, osim ako bi značajno ograničile, narušile ili sprečile konkurenciju na tržištu Republike Srbije ili njegovom delu, a naročito ako bi to ograničavanje, narušavanje ili sprečavanje bilo rezultat stvaranja ili jačanja dominantnog položaja”, stoji u tom zakonu.

Preuzimanje lista Danas najavili su provladini mediji, ali i u više navrata u javnim nastupima i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, naveo je UNS.

Junajted grupa u većinskom je vlasništvu međunarodne investicione kompanije BC Partners. Investicioni fond KKR, koji je bio raniji većinski vlasnik, kao i menadžment Junajted grupe zadržali su, kako je N1 objavio 2019. godine, “značajan manjinski udeo”.

U okviru Junajted grupe u Srbiji posluju SBB, United Cloud, United Media sa televizijskim kanalima N1, Nova S, Sport Klub, Grand, Pikaboo, Vavoom, Cinemania, Lov i ribolov, IDJ, Brainz, portalom nova.rs i marketing agencijama Cas Media i Direct Media, stoji na sajtu N1.

Izvor: UNS

Foto: niekverlaan, Pixabay

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar