Home VestiPolitika i društvo Beograd krajem sledeće godine dobija novu autobusku stanicu

Beograd krajem sledeće godine dobija novu autobusku stanicu

by bifadmin

Stara prestonička autobuska stanica koja je uklonjena zbog Beograda na vodi je, prema rečima gradskih vlasti, bila neuslovna jer nije imala dovoljno kapaciteta za sve autobuse, a pored toga nije imala ni upotrebnu dozvolu. Ovih dana na Novom Beogradu gradi se nova koja bi trebalo da bude završena do kraja sledeće godine.

Ta nova stanica će, prema rečima zamenika gradonačelnika, biti integrisana sa železničkom stanicom „Novi Beograd”. Imaće 42 odlazna perona, 20 dolaznih, kao i 18 za turističke autobuse, koji će prvi put polaziti sa jednog mesta a ne sa različitih delova grada. Kako je najavio Vesić, tu će biti izgrađena i stanična zgrada koja će u svojih 25 hiljada kvadratnih metara imati razne sadržaje za putnike kao što su banka, pošta, restorani, kafići. Garaža će brojati više od dve stotine parking mesta plus još oko pedeset na zemlji, kao i veliku taksi stanicu.

Za ovaj projekat grad je obezbedio zemljište i finansira okolnu infrastrukturu, a samu stanicu gradi njegov partner „Bas”.

Iako je predstavljena kao sveobuhvatni projekat koji će rešiti većinu naših saobraćajnih problema, ova stanica je za mnoge Beograđane veoma udaljena destinacija, posebno ako do nje idu preko zakrčenih mostova u saobraćajnom špicu. Zato će, kako najavljuje zamenik gradonačelnika, i po obodima grada kasnije biti izgrađeno nekoliko manjih stanica, da ne bi svi autobusi morali da dolaze ovde.

Izvor: Beoinfo

Foto: Pixabay

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar