Home VestiPolitika i društvo Pandemija podstakla rast broja žena koje prodaju svoje nage fotografije

Pandemija podstakla rast broja žena koje prodaju svoje nage fotografije

by bifadmin

OnlyFans, društvena mreža koja omogućava ljudima da prodaju svoje eksplicitne fotografije, doživela je bum tokom pandemije. Uzrok tome su pokušaji osoba koje su zbog pandemije ostale bez prihoda da bar na neki način zarade. Razočaravajuće je pak to što zbog rasta konkurencije na ovoj mreži, mnoge od tih osoba nemaju mogućnost da zarade onoliko koliko im je zaista potrebno.

Ova društvena mreža nastala je 2016. godine u Velikoj Britaniji, međutim do prošle godine malo ko je znao za nju. A onda se desila pandemija korona virusa. Tako je OnlyFans u 2019. godini imao 120.000 kreatora sadržaja, dakle osoba koje preko nje prodaju svoje nage fotografije, a u decembru prošle godine ta brojka se popela na milion. Broj korisnika ove mreže sada iznosi 90 miliona ljudi.

Najveći broj kreatora sadržaja čine žene koje su ostale bez posla tokom aktuelne ekonomske krize, pa pokušavaju bar na ovaj način da prihoduju. Međutim, sada je konkurencija na ovoj mreži toliko velika da su mogućnosti zarade značajno manje nego u 2019. godini. Osim toga, nad glavama im visi i pitanje gde će završiti njihove eksplicitne slike posle prodaje, i da li će im njihovo potencijalno objavljivanje onemogućiti pronalaženje željenog posla kada prođe pandemija.

Ko najviše zarađuje na OnlyFans?

Najtraženije fotografije na ovoj društvenoj mreži su one koje objavljuju manekenke, porno zvezde i poznate ličnosti. Osobe za koje se zna na drugim društvenim mrežama takođe privlače veću publiku na OnlyFans.

One same određuju cenu svojih fotografija ali su u obavezi da plaćaju 20 odsto ovoj društvenoj mreži. Neke od njih dobijaju i napojnice preko aplikacija za mobilno plaćanje, koje ne moraju da dele sa OnlyFans.

Međutim, mali je broj onih žena koje na ovaj način zarađuju zaista onoliko koliko im je potrebno za normalan život.

Izvor: NY Times

Foto: Pixabay

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar