Home VestiIT i nauka Bitkoin u slobodnom padu

Bitkoin u slobodnom padu

by bifadmin

Vrednost bitkoina je pala ispod 45.000 dolara, nakon što je prošle nedelje on dostigao najveću vrednost ikada – 58.355 dolara.

Najveću kriptovalutu obično u stopu prate i ostale, pa je posle sunovrata bitkoina i kapitalizacija tržišta kriptovaluta smanjena za gotovo 400 milijardi dolara. Vrednost ovog tržišta pre samo pet dana bila je 1,75 biliona dolara, ali pad vrednosti dve najveće kriptovalute, bitkoina i itera, kumovao je i njegovom “topljenju”.

Da podsetimo, za samo jedan dan pomenute valute su izgubile 10 odsto svoje vrednosti a onda je nastala panika i prateća rasprodaja kriptovaluta.

To je išlo na ruku onim analitičarima koji poslednjih meseci upozoravaju da se na tržištu formirao balon koji je pred pucanjem. Oni očekuju da će se kriptovalutama desiti isto što i 2017. kada je bitkoin doživeo dramatičan pad.

Drugi pak smatraju da spoljni faktori, poput straha od inflacije, utiču i na stabilnost kriptovaluta, što se kosi sa glavnim argumentum u njihovu korist – da su sigurna luka i da na njih ne utiče inflacija.

Foto: TheDigitalArtist, Pixabay

Pročitajte i ovo...

1 komentar

BockyBG 26. februara 2021. - 13:54

Sreća pa kockara u svetu nikada nije bilo manjka. A i onih koji bi hleba bez motike. A nikada predaleko nisu ni ovce za šišanje, koje skladno trče levo-desnu na svaku priliku za brzu i laku zaradu.

Ljudi trguju digitalnom valutom. Sredstvo je zamenilo cilj. Nije mi žao i nikada mi neće biti žao nijedne osobe koja izgubi novac na taj način.

Odgovori

Ostavite komentar