Home VestiIT i nauka Bitkoin vredi skoro 48.000 dolara

Bitkoin vredi skoro 48.000 dolara

by bifadmin

Bitkoin danas vredi 47.951 dolara, što znači da je u proteklih 24 sata zabeležio rast od skoro 24 odsto.

Međutim, ovaj rast je samo nastavak trenda koji traje već nekoliko nedelja. Sada je „ulje na vatru“ dolio kontroverzni Ilon Mask, koji je u poslednje vreme prilično fokusirao na kriptovalute. Mask je naime objavio da je njegova kompanija kupila bitkoine u vrednosti od 1,5 milijardi dolara, kao i da će omogućiti kupovinu Teslinih modela u bitkoinima. Posle toga, vrednost bitkoina je juče porasla za sedam odsto na 47.000 dolara.

Mask hoda po veoma tankom ledu kada, konstantnim tvitovanjem o kriptovalutama, podstiče rast njihove vrednosti. Čelnik Tesle je, podsetimo, zbog te navike već imao nesporazume sa Komisijom za hartije od vrednosti, a pre dve godine je morao da plati i kaznu zbog poigravanja cenama akcija svoje kompanije preko ove društvene mreže.

Sada radi sličnu stvar – hvali kriptovalute armiji svojih sledbenika na Tviteru koji vrlo često na njegove sugestije reaguju kupovinom digitalnog novca. Prošle nedelje je čak napisao da je bitkoin “na granici“ da postane opštprihvaćen među investitorima.

Isti manir imao je i u slučaju GejmStopa, koji je upravo zahvaljujući masi malih investitora uspeo da održi glavu iznad vode.

Foto: jaydeep, Pixabay

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar