Home VestiZabava Da li će u skorijoj budućnosti biti mogući masovno posećeni događaji?

Da li će u skorijoj budućnosti biti mogući masovno posećeni događaji?

by bifadmin

Ove subote u Barseloni je održan koncert sa 5.000 posetilaca u cilju ispitivanja mogućnosti za dalje održavanje ovakvih manifestacija.

Da bi ljudi mogli da prisustvuju pomenutoj svirci trebalo je da imaju negativan brzi PCR test i obavezne maske za lice. Cilj je bio utvrditi da li je ovakav način provoda u skladu sa antiepidemijskim merama, odnosno da li će prouzrokovati dalja zaražavanja.

Koncert na kojem je 5.000 posetilaca slušalo bend Love of Lesbian je bilo najveće okupljanje ove vrste u Evropi u poslednjih godinu dana. Osim negativnog testa, posetioci su morali na ulazu da provere i temperaturu. Naravno, na koncert su mogli da uđu samo oni koji nisu bili sumnjivi na prisustvo virusa.

U narednih 14 dana organizatori koncerta i čitav tim naučnika će pratiti da li će i koliko posetilaca biti pozitivno na korona virus.
Sličan eksperiment odigrao se u Holandiji prošle nedelje, na dvodnevnom muzičkom festivalu na koji se takođe ulazilo sa negativnim brzim testom.

Cilj svih ovih eksperimenata je utvrditi da li se mogu održavati masovni događaji i na koji način, jer je event industrija jedna od najpogođenijih ovom krizom.

Izvor: BBC

Foto: Pixabay

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar