Home VestiPolitika i društvo Nakon lažne licitacije za Ronaldovu traku pokrenuta nova akcija za malog Gavrila

Nakon lažne licitacije za Ronaldovu traku pokrenuta nova akcija za malog Gavrila

by bifadmin

Humanitarna licitacija Ronaldove kapitenske trake prekinuta je zbog lažnih prijava, odnosno zbog ljudi koji su ovu akciju shvatili kao šalu iako je u pitanju bio život jednog deteta. Međutim, pokrenuta je nova, u nadi da će ovaj put licitirati ozbiljniji i humaniji učesnici.

Da podsetimo, na sajtu Limundo je pre neki dan osvanuo oglas koji je privukao veliku pažnju javnosti. Naime, vatrogasac Đorđe Vukićević, koji je pronašao kapitensku traku koju je Kristijano Ronaldo na utakmici Srbije i Portugala besno skinuo i bacio, oglasio je prodaju iste. Prihod od prodaje trake namenjen je bio bebi Gavrilu Đurđeviću koji boluje od retke neuromišićne bolesti SMA1 (Spinalna mišićna atrofija tip1). Reč je o izuzetno teškoj i progresivnoj bolesti koja često ima smrtni ishod. Bolest je posledica mutacije gena i manifestuje se gubitkom osnovnih životnih funkcija kao što su hodanje, varenje hrane, gutanje i disanje. On ne može da drži glavicu, sedi i puzi. Jedino rešenje za spas malog Gavrila je skupa genska terapija za koju se prikuplja novac preko fondacije Budi human.

Ta sredstva je pokušao da prikupi i Đorđe Vukićević oglašavajući prodaju Ronaldove kapitenske trake.

Šta se desilo sa aukcijom?

Međutim, juče su pojedini učesnici licitacije počeli da nude izuzetno visoke sume novca za koje se ispostavilo da su bez pokrića. Od licitacije je napravljen cirkus koji su nažalost uživo posmatrali i roditelji malog Gavrila. Njegova majka Nevena izjavila je Srpskom Telegrafu posle vesti o poništavanju licitacije da je to nešto najgore što je čula u svom životu posle Gavrilove dijagnoze. Njihove nade da će prikupiti novac za lečenje svog deteta raspršile su se kao mehur od sapunice, zbog nečijeg lošeg smisla za humor.

Međutim, nije sve izgubljeno. Imamo novu šansu da pokažemo svoje humano lice. Pokrenuta je nova licitacija za Ronaldovu traku. Po novim pravilima biće potrebno da se svi učesnici verifikuju pre licitacije. Aukcija traje do 2. aprila. Ovo je još jedna šansa za malog Gravrila ali i za nas da pokažemo šta znači biti pristojno ljudsko biće.

Foto: Limundo

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar