Home VestiEkonomija Turski Acibadem postao većinski vlasnik Bel Medica

Turski Acibadem postao većinski vlasnik Bel Medica

by bifadmin

Acıbadem Health Group (Adžibadem), svetski poznat lanac bolnica, uskoro će biti većinski vlasnik Bel Medica, vodeće privatne zdravstvene ustanove u Srbiji. Turski lanac bolnica će za tri meseca, kada i zvanično bude završena ova transakcija, imati 70 odsto učešća u vlasništvu nad Bel Medicom. 

Acıbadem je pripojio ovu našu zdravstvenu ustanovu preko svoje holandske podružnice koja između ostalog služi i za investiranje u Istočnoj Evropi.

Kako je saopšteno iz Bel Medica, ova zdravstvena ustanova sa tradicijom dugom 26 godina, ubuduće će poslovati pod nazivom Acıbadem Bel Medic, a suvlasnik i generalni direktor, kao i dosad, biće Jasmina Knežević.

Acıbadem Healthcare Group posluje u Turskoj od 1991. godine. Sistem na globalnom nivou funkcioniše u još 4 evropske države (u Severnoj Makedoniji, Bugarskoj, Holandiji a sada i u Srbiji), sa 21 bolnice, 13 ambulantnih centara, više od 4.200 kreveta, sa preko od 22.500 zaposlenih i 4.000 doktora. Acibadem Health Group pripada drugom na svetu najvećem lancu bolnica IHH.

Foto: Pixabay

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar