Home VestiZabava Kako je Ronaldo jednom rečju oborio vrednost Koka-kole

Kako je Ronaldo jednom rečju oborio vrednost Koka-kole

by bifadmin

Kristijano Ronaldo je jednim gestom na pres konferenciji uspeo da, bar privremeno, obori tržišnu vrednost Koka-kole za čak četiri milijarde dolara.

Pre dva dana ovaj fudbaler seo je za svoju govornicu na konferenciji za novinare i primetio ispred sebe dve boce pomenutog gaziranog pića. Njegova prva reakcija bila je da ih pomeri na stranu te da pobedonosno podigne flašicu vode, viknuvši “Aqua”. I onima koji ne razumeju šta na portugalskom znači “aqua” bila je jasna poruka slavnog fudbalera – pijte vodu, zdravija je.

Ali malo ko je mogao da pretpostavi kakve će posledice jedna njegova reč imati po poslovanje ove kompanije.

Već do završetka pomenute pres konferencije akcije Koka-kole pale su za 1,6 odsto, čime je tržišna vrednost ove kompanije smanjena sa 242 milijarde dolara na 238 milijardi.

Taj pad se nastavio tako da je u prvoj polovini ove nedelje vrednost akcija Koka-kole bila manja za osam odsto u odnosu na prethodnu nedelju.

Koka-kola, koja je zvanični sponzor aktuelnog turnira u fudbalu EURO 2020, izdala je potom saopštenje u kojem podvlači da svako ima pravo na sopstvene potrošačke navike, u skladu sa sopstvenim ukusom i potrebama.

Izvor: Biznis Insajder

Foto: Pixabay

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar