Home VestiZabava Hong Kong otvara “Muzej mimova”

Hong Kong otvara “Muzej mimova”

by bifadmin

Od ovog septembra stanovnici Hong Konga imaće priliku da se posete izložbu najpoznatijih mimova, koje su i sami godinama rado koristili na društvenim mrežama.

Da se podsetimo, mimovi su fotografije, GIF-ovi ili video snimci, koji postaju veoma atraktivni za višestruko korišćenje d0davanjem pratećeg teksta. Često se neki autentičan prizor prvo svidi velikom delu internet zajednice, koja onda počinje da ga deli pridavajući mu drugačiji kontekst, i takmičeći se u kreativnosti.

Na ideju da sve prikupe i u realnom svetu izloži poznate mimove došla je onlajn platforma 9GAG koja je i stekla veliku popularnost zahvaljujući njima.

Posetioci ove izložbe će imati priliku da putuju kroz vreme, odnosno da isprate istoriju nastanka mimova i da se podsete nekih starih, koje je već prevazišlo vreme. Takođe, u izložbenom prostoru očekuju ih neki i dalje atraktivni mimovi poput “razočaranog pakistanskog navijača”.

U Muzeju će se nalaziti i prodajni objekat u kojem se mimovi mogu štampati na majice i druge predmete, ali i kabina za fotografisanje koja sama stvara mimove, kao i 4D interaktivna zona.

Takođe, posetioci će pomoću AR tehnologije (augmented reality) imati prilike da vide i kako njihovi omiljeni mimovi oživljavaju.

Izvor: Biznis Insajder

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar