Home VestiPolitika i društvo Gde je Beograd na listi evropskih gradova u kojima se dobro jede?

Gde je Beograd na listi evropskih gradova u kojima se dobro jede?

by bifadmin

Na listi evropskih prestonica u kojima se najbolje jede, Beograd se našao odmah iza Atine, zahvaljujući niskim cenama usluga i dobroj hrani, piše sajt Uswitch, specijalizovan za poređenje cene i kvaliteta usluga.

Ovaj sajt je brojao restorane sa četiri ili više zvezdica u svakom evropskom glavnom gradu, ali je i prema ocenama sa Tripadvajzora analizirao prosečnu cenu obroka u njima, kao i prosečnu ocenu za brzu hranu, zatim kvalitet usluge u kafićima, pabovima i vegetarijanskim restoranima.

Ispostavilo se da je osnovu svih ovih kriterijuma najbolje rangirana grčka prestonica u kojoj se može jesti veoma ukusna hrana po prihvatljivim cenama. U Atini su takođe i kafići dobro ocenjeni.

Beograd je drugi najbolji izbor za ljubitelje hrane, i, za mnoge od nas pomalo iznenađujuće, prvi za ljubitelje vegeterijanskih restorana. U opisu stoji da je hrana u našoj prestonici jeftinija nego u Atini, i da prosečan obrok u restoranu iznosi 18,48 dolara. Takođe, beogradski pabovi su veoma visoko ocenjeni u ovom istraživanju.

Naš glavni grad slede Sofija, u kojoj je brza hrana dobila veoma visoku ocenu, a zatim Tirana, Valeta i Lisabon.

Uprkos tome što je nekada zvan „svetskom prestonicom hrane“, Pariz je pri dnu odnosno na 24. mestu ove liste i kada su u pitanju restorani ali i kafići. Ipak, ubedljivo najgore su ocenjeni Stokholm, Oslo i Luksemburg, velikim delom i zbog cena u njihovim ugostiteljskim objektima.

Izvor: Uswitch

Foto: Pixabay

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar