Home VestiZabava Izgubljeni planinar se nije javljao na pozive spasilaca zato što su sa nepoznatog broja

Izgubljeni planinar se nije javljao na pozive spasilaca zato što su sa nepoznatog broja

by bifadmin

Jedan američki hajker izgubio se u prirodi a spasilački tim nije mogao da ga dobije na mobilni telefon zato što se iz principa nikad ne javlja na pozive sa nepoznatih brojeva. Srećom, sam je našao put do kuće pošto su spasioci verovatno već digli ruke.

Tog 18. oktobra neko je prijavio nestanak osobe koja je krenula u ekspediciju na najviši vrh u državi Kolorado i nije se vratila. Narednog dana spasilačke ekipe su krenule u potragu za njom međutim bez mnogo uspeha. Spasioci su pokušavali da stupe u kontakt sa tom osobom i preko mobilnog telefona, međutim niko se nije javljao.

Izgubljeni hajker je za to vreme lutao po šumama tražeći stazu kojom bi se mogao vratiti kući. Posle 24 časa to mu je pošlo za rukom i uspeo je da se vrati do svog auta a potom i do kuće.

Sve to vreme nije se javljao na telefon zato što ima princip – da se nikada ne javlja na pozive sa nepoznatih brojeva. Nije mu bilo čudno ni to što su pozivi bili veoma učestali i što je zvonjava telefona bila veoma uporna.

Ipak, na kraju se sve dobro završilo i još jednom nas podsetilo da se tehnologija veoma brzo razvija, a sa njom i naše korisničke navike, ali čini se da razvoj naše svesti malo kaska za njima.

Izvor: NyPost

Foto: Pixabay

Pročitajte i ovo...

2 komentara

Milisav 27. октобар 2021. - 06:04

Hajker je u pravu. A vaša svest je kuton.

Odgovori
Vortex 28. октобар 2021. - 22:22

Mogli su da mu pošalju poruku.

Odgovori

Ostavite komentar