Home VestiPolitika i društvo Izraelci će uskoro primati četvrtu dozu vakcine?

Izraelci će uskoro primati četvrtu dozu vakcine?

by bifadmin

Panel izraelskih medicinskih stručnjaka glasao je da vakcinisanje četvrtom dozom bude zvanična preporuka za starije od 60 godina. Premijer te zemlje Naftali Benet pozvao je građane da prime novi buster i pre formalnog odobrenja istog.

Izraelski epidemiolozi i drugi medicinski stručnjaci smatraju da četvrtu dozu vakcine treba da prime starije osobe, medicinski radnici i svi oni koji zbog svog zdravstvenog stanja spadaju u rizične grupe. Međutim, da bi je primili potrebno im je odobrenje Ministarstva zdravlja.

Ipak, premijer Izraela se ne obazire mnogo na saglasnosti i odobrenja i poziva građane da “zavrnu rukav” i pre nego što dobiju zvaničnu dozvolu. Naravno, niko od njih neće moći da primi četvrtu dozu dok ne istekne četiri meseca od primanja treće.

Sve ovo radi se u cilju sprečavanja rasta broja zaraženih posle pojave novog soja korona virusa koji se još brže širi nego delta.

Da podsetimo, Izrael je bio među prvim zemljama u svetu koje su sprovele masovnu imunizaciju, međutim posle početnih uspeha dinamika vakcinacije u njoj se usporila. To se najbolje vidi po procentu onih koji su primili bar jednu buster dozu, a koji iznosi 46 odsto populacije.

Izvor: RT

Foto: Pixabay

Pročitajte i ovo...

1 komentar

Mihailo 22. децембар 2021. - 11:18

Ma fenomenalno, što oni koji prozivaju ljude koji su protiv ovih vakcina od kovida ne kažu da se ljudi vakcinišu jednom u životu protiv većine bolesti, a protiv kovida u 2 godine treba već 4 puta. Jasno je zašto je ova vest u okviru biznisa.

Odgovori

Ostavite komentar