Home VestiPolitika i društvo Indija: Penzioner primio 11 vakcina protiv korone kako bi “ostao zdrav”

Indija: Penzioner primio 11 vakcina protiv korone kako bi “ostao zdrav”

by bifadmin

Jedan penzioner iz indijske države Bihar tvrdi da je u roku od godinu dana primio 11 vakcina protiv Kovida kako bi ostao zdrav i da su mu one znatno pomogle da se sačuva od virusa ali i da se reši – bolova u kolenima.

Kakve veze vakcina protiv Kovida ima sa bolovima u kolenima nikome nije jasno, ali penzionisani indijski poštar Brahamdev Mandal tvrdi da su mu oni nestali pošto je primio tri puta više doza nego što je preporučeno. On je time oborio i rekord iz našeg komšiluka koji je postavio jedan Slovenac primivši sedam doza vakcine u ime drugih osoba koje su želele da imaju zeleni sertifikat, ali ne i da zavrnu rukav.

Vremešnom ljubitelju vakcina ovo je, kako kaže, pošlo za rukom tako što se vakcinisao na različitim mestima, uvek tvrdeći medicinskim radnicima da nije vakcinisan. Prošle nedelje je trebalo da primi 12-tu vakcinu ali je pre toga otkriven.

Na pitanje zašto je to uradio ovaj 84-godišnjak odgovara da su mu vakcine pomogle da „ostane zdrav“ i da se generalno bolje oseća.

Taj odgovor međutim nije zadovoljio vlasti pa je protiv Mandala otvorena istraga. Istražni organi za sada poseduju informacije da je primio osam doza na četiri različita mesta, a ispituju tvrdnje za preostale tri. Oni kažu da se ovo ne bi desilo da nije zakazao i sistem za registraciju na portalu na kojem se prikupljaju podaci o vakcinisanima.

Izvor: The Economic Times, BBC

Foto: Pixabay

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar