Home VestiPolitika i društvo Koliko je umrlih od korone bilo vakcinisano i kojom vakcinom?

Koliko je umrlih od korone bilo vakcinisano i kojom vakcinom?

by bifadmin

Singapur je sproveo preliminarno istraživanje o tome koliko je vakcinisanih umrlo od korone. Rezultati su pokazali da je od ukupno preminulih, vakcinisanih bilo 30 odsto, kao i da se najefikasnijom pokazala američka vakcina Moderna. U ministarstvu zdravlja ističu da se ovi rezultati moraju uzeti sa jako velikom rezervom, jer je potrebno detaljnije istražiti i druge podatke o umrlima koji su bili vakcinisani.

U Singapuru je vakcine protiv korona virusa primilo oko 87 odsto populacije, a tamošnje ministarstvo zdravlja je u okviru istraživanja o smrtnosti usled pandemije, objavilo i podatke o tome koliko je među umrlima bilo vakcinisanih i koju vakcinu su primili.

U istraživanju se navodi da je od 802 osobe koje su prošle godine preminule od korone, 70 odsto bilo nevakcinisano, što kako se ističe, dokazuje efikasnost vakcina u borbi protiv najgoreg ishoda.

Među onima koji su vakcinisani, zabeleženo je 11 smrti na 100 hiljada ljudi među onima koji su primili Sinovak vakcinu, te 7,8 smrti na 100 hiljada među onima koji su primili Sinofram. U slučaju mRNK vakcina situacija je bolja. Među 100 hiljada onih koji su primili Fajzer, zabeležena su 6,2 smrtna slučaja, a najbolji je rezultat imala Moderna, kod koje je zabeležen tek jedan smrtni slučaj.

Iako ovi podaci pokazuju da je mRNK tehnologija u izradi vakcina prilično efikasna, u ministarstvu zdravlja ističu da dobijene rezultate treba uzeti sa jako velikom rezervom. U saopštenju za medije se predočava da je potrebno detaljnije istražiti podatke o osobama koje su umrle iako su bile vakcinisane, poput onih koliko su bili stari, da li su bolovali od drugih teških bolesti, kada su primili vakcinu, kako su na nju reagovali i slično.

Foto: Pixabay

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar