Home VestiZabava Proizvođač ostriga osmislio nagradnu igru kojom demorališe lopove

Proizvođač ostriga osmislio nagradnu igru kojom demorališe lopove

by bifadmin

Jedan francuski proizvođač ostriga odvraća lopove od krađe svoje robe neobičnom nagradnom igrom. On naime u školjke podmeće reklamu za nagradnu igru, a kada mu se kupci ostriga jave počinje da ih ispituje od koga su ih nabavili.

Pre nekoliko godina lopovi su od proizvođača ostriga Kristofa Ginoa ukrali 2.721 kilogram ove robe. Od tada on piše neobične poruke i usađuje ih u prazne ostrige. Naime, u porukama stoji “osvojili ste onoliko ostriga koliko ste teški”, kao i telefon na koji se mogu javiti “srećni dobitnici”. Međutim, ko nazove Ginoa vrlo brzo će shvatiti da je nagrada nepostojeća. Dodatno će se suočiti sa ispitivanjem od koga je kupio ostrige, a ukoliko je to neko sa kim Gino ne sarađuje to će kupcu vrlo brzo biti objašnjeno. Takođe će biti obaveštena i policija o svemu što se desilo.

Ovaj čovek počeo je da ostavlja poruke u školjke nadajući se da će to odvratiti lopove od krađe ostriga, jer će im kupci vremenom otkazivati vernost. To se i desilo pa Ginou od 2016. godine nije nestajala roba.

Njegovu ideju prihvatilo je još nekoliko uzgajivača ostriga, pa je u priobalnom regionu Longedok broj krađa ostriga drastično pao, dok je u ostatku zemlje ova aktivnost u porastu.

Izvor: Food and wine

Foto: Pixabay

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar