Home VestiIT i nauka Njujork Tajms kupio popularnu igricu Vordl

Njujork Tajms kupio popularnu igricu Vordl

by bifadmin

Američka novina Njujork Tajms juče je objavila da je kupila igricu Vordl (Wordle) koja je za veoma kratko vreme stekla popularnost širom sveta, pa i u Srbiji, u kojoj se najviše igra preko društvene mreže Tviter.

Pomenutu igricu američkim novinama prodao je njen tvorac softverski inženjer Džoš Vordl. Iznos za koji je Vordl prodat je pod velom tajne, mada se u javnosti može čuti da je u pitanju sedmocifrena brojka.

Dobra vest za domaće ljubitelje ove igrice je što će ona, bar u početku, ostati besplatna, stoji u saopštenju njenog novog vlasnika.

Šta je Wordle?

U pitanju je jednostavna igra pogađanja zagonetne reči na engleskom jeziku. Igrači jednom dnevno imaju šest šansi da pogode reč od pet slova. Slično jednoj igri u našem kvizu Slagalica, oni pogađaju slova u praznim pločicama, a boja pločica se menja ukoliko je pogođeno neko slovo.

Prilično jednostavan a opet veoma primamljiv koncept privukao je višemilionsku publiku Vordlu. Tome su doprinele i društvene mreže na kojima se ova igrica najčešće igra, ali i na kojima se njeni rezultati svakodnevno dele.

Izvor: Sky

Foto: Pixabay

Pročitajte i ovo...

1 komentar

djura 5. фебруар 2022. - 12:46

Ja igram domacu verziju igre. Vordli.com

Odgovori

Ostavite komentar