Home VestiZabava Ruski investitor uživo na televiziji nazdravio za dušu umiruće berze

Ruski investitor uživo na televiziji nazdravio za dušu umiruće berze

by bifadmin

Situaciju na ruskoj berzi ovih dana možda je najbolje opisao jedan broker koji je uživo na televiziji rekao da će ubuduće morati da zarađuje kao Deda Mraz, kao što je radio u mladosti pre nego što je počeo da se bavi berzanskom trgovinom.

Aleksander Butmanov, ekonomista i osnivač investicionog kluba Sojuzniki, gostovao je u emisije ruske novinarke Eline Tihonove.

Na početku gostovanja nije hteo da kaže ni dobar dan, jer dan nije dobar.

Tihonova ga je potom pitala da li će se on zadržati u svom poslu s obzirom na stanje na tržištu. Butmanov joj je odgovorio da će zarađivati odeven kao Deda Mraz, jer je to i pre radio.

Potom je uzeo bocu i nazdravio berzi. „Draga berzo, bila si zanimljiva. Počivaj u miru, dragi druže“, rekao je mladi investitor. Reakciju voditeljke i sami možete videti na donjem snimku. U Rusiji se inače ne mogu često u mejnstrim medijima čuti direktne kritike za rukovođenje državom pa i ekonomijom, te će ovaj potez Butmanova publika sigurno zapamtiti.

 

Da podsetimo, berza u Moskvi ugašena je već tri dana. Pre zatvaranja je indeks na berzi oštro pao zbog nagle rasprodaje. Zbog toga je donesena uredba kojom se strancima zabranjuje da prodaju deonice, što ionako ne mogu, jer je berza zatvorena.

Strani investitori su vlasnici deonica vrednih od 15 do 20 biliona rubalja u Rusiji, što je otprilike trećina tržišta.

Izbor: B92

Foto: Screenshot

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar