Home VestiZabava Na američkom tržištu pojavilo se biljno mleko od piva

Na američkom tržištu pojavilo se biljno mleko od piva

by bifadmin

Ako ste posle pojave bezalkoholnog i piva sa voćnim ukusima (pa i piva od povrća) mislili da više ništa ne može da vas iznenadi, prevarili ste se. Sada je tu i mleko od piva.

Biljno mleko je sve popularnije na globalnom tržištu, pa se njegovi proizvođači utrkuju u osmišljavanju novih formula i pronalaženju novih sastojaka za pravljenje istog. Tako smo posle sojinog, bademovog , pirinčanog ili na primer mleka od makadamije, dobili još neobičniju sirovinu za proizvodnju mleka.

Naime, kroz svoj dugogodišnji rad pivari su shvatli da se i od ječma može praviti mleko. I to od ječma koji im ostane od proizvodnje piva. Još od prošle godine ovu opciju razmatra proizvođač Budweiser-a, ali ga je u proizvodnji ječmenog mleka pretekla kompanija Molson Coors koja stoji iza marki Coors Light i Miller Lite.

Ona je već kreirala i pustila na tržište svoje biljno mleko od ječma. Kako stoji u opisu proizvoda, mleko je bezalkoholno i pravi se od ječma koji ostane od proizvodnje piva, vode, suncokretovog ulja, himalajske soli i ekstrakta šitake pečuraka. Ovo biljno mleko navodno ima 60 odsto šećera manje nego mleko životinjskog porekla i 50 odsto više kalcijuma.

No, ma koliko svoj proizvod hvalila ova kompanija, krajnji sud će ipak dati kupci. Mleko od piva zvuči prilično neobično i pitanje je koliko će ljudi biti raspoloženi da eksperimentišu sa njim. Za sada Molson Coors dobija informacije od trgovaca da postoji interesovanje potrošača za ovo biljno mleko, ali još uvek je rano govoriti o njegovom komercijalnom potencijalu.

Izvor: Food and wine

Foto: Pixabay

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar