Home VestiPolitika i društvo Smeštaj na jezeru Perućac rezerviše se čak godinu dana unapred

Smeštaj na jezeru Perućac rezerviše se čak godinu dana unapred

by bifadmin

Jezero Perućac iz godine u godinu postaje sve popularnija, a pravu ekspanziju doživelo je tokom pandemije korona virusa. Od tada zainteresovanost gostiju za ovu lokaciju ne jenjava. Pre deset godina baviti se turizmom u Bajinoj Bašti nije bilo naročito isplativo, a danas od tog posla živi na stotine meštana, prenosi Telegraf.

“Kao dete koje je mnogo vremena provodilo na vodi, želeo sam da za sebe, porodicu i drugare napravim neki mali splav kako bismo imali gde da boravimo. U početku uopšte nije bio plan da se bavim turizmom. U međuvremenu, pojavila se korona, koja je svima stavila prst na čelo, došlo je to neko čudno vreme. Krenuli smo sa iznajmljivanjem tog jednog splava koji se pokazao kao pun pogodak. Potražnja je bila zaista ogromna, tako da smo proširili kapacitete. Pravio sam jednu po jednu i došao do toga da sada imam četiri kućice na jezeru, deo se izdaje, a drugi deo je za porodicu”, rekao je za RINU Radisav Mićović iz Bajine Bašte.

„Sezona ovde počinje u prvim danima maja i završava se krajem septembra, ali zainteresovanost gostiju postoji čak i nakon toga. Kućice koje se nalaze na samom jezeru rezervišu se i godinu dana unapred tako da je za mesece jul, avgust i septembar već sada skoro sve popunjeno. Mnoge odmor ovde podseća na Adu Bojanu i oni koji dođu prvi put ostaju fascinarani svom ovom lepotom i uvek se vraćaju. Aktivan odmor je ono što ih osvaja jer imate sve. Jedan dan uživate u jezeru i kupanju, a drugi ste već na vrhu Tare i uživate u pogledu sa spektakularnih vidikovaca“, kaže on.

Reka Drina jedno je od najvećih bogatstava koje Srbija ima, sa jednim od najdubljih kanjona u Evropi.

Upravo njenim pregrađivanjem nastalo je veličanstveno jezero Perućac. Ono po čemu se izdvaja od ostalih jeste to što spada u red najčistijih u našoj zamlji, a sama njegova geografska pozicija i blizina Nacionalnog parka Tara čini ga još privalčnijim za posetioce, ali i investitore.

Izvor: Telegraf

Foto: Ijelisavcic, en.wikipedia – here, Јавно власништво, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=4539450

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar