Home VestiZabava Neobičan slučaj iz Hrvatske: Dobio račun od grada zato što je prikupio orahe koji su popadali na javnu površinu

Neobičan slučaj iz Hrvatske: Dobio račun od grada zato što je prikupio orahe koji su popadali na javnu površinu

by bifadmin

U regionu Podravine jedan čovek je na kućnu adresu dobio račun zato što je kupio orahe ispod stabala na javnoj površini.

Kako prenosi portal Podravski.hr, na tom papiru piše da će ovaj “berač” gradu morati da plati 250 kuna, što je oko 33 evra, zato što je u nekoliko navrata pokupio orahe koji su padali u blizini jednog dečijeg igrališta u Đurđevcu.

Ovaj čovek je, kako hrvatski mediji navode, bio veoma iznenađen kada je dobio račun – koji sadrži i žig grada i potpis gradonačelnika – te ga je objavio na društvenim mrežama. No, pošto je njegova objava izazvala lavinu negativnih komentara u javnosti, iz gradske uprave su saopštili da se radilo o šali, što je još neverovatnije. Sada gradonačeknik tvrdi da je neko falsifikovao račun kako bi naneo štetu gradu.

Inače, račun je izdat za paušalni najam javne površine u svrhu berbe oraha, a izdao ga je đurđevački Upravni odjel za gospodarstvo i financije.

Izvor: Podravski.hr

Foto: LubosHouska, Pixabay

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar