Home VestiEkonomija Danas počinju otpuštanja u Tviteru

Danas počinju otpuštanja u Tviteru

by bifadmin

Posle višemesečne drame Ilon Mask je kupio Tviter za 44 milijarde dolara i upravo započinje sa otpuštanjima u toj kompaniji. Prema njegovim procenama, u toj firmi je potrebno smanjiti broj zaposlenih za skoro polovinu.

Zaposlenima u Tviteru stigla je veoma neprijatna elektronska pošta u kojoj piše da će u njihovoj firmi biti “redukovan broj zaposlenih” na globalnom nivou.

Samo nedelju dana Ilon Mask je vlasnik ove društvene mreže a već je započeo korenite promene. Jedna od njih su upravo otpuštanja. Zaposleni su obavešteni da će danas preko i-mejla saznati da li će zadržati posao ili ne.

Prema pisanju medija očekuje se da će Tviter ostati skoro bez polovine od ukupno 7.500 zaposlenih. Cilj novog vlasnika je da smanji troškove, kako bi ova mreža bila profitabilnija.

Troškove će svakako smanjiti kroz otpuštanja ali ostaje pitanje kako će zaraditi novac. Mask je pominjao uvođenje plaćanja za verifikaciju naloga na ovoj društvenoj mreži, što samo po sebi nije toliko privuklo pažnju javnosti, koliko je privuklo njegovo cenkanje. Naime, njegova prva ideja je bila da se taj bedž naplaćuje 20 dolara mesečno ali je posle kritika da je to previsoko, počeo da ispituje ljude da li bi im osam dolara bila odgovarajuća cena. Otprilike kao na pijaci, što je bio i komentar mnogih tviteraša.

Sve ovo dešava se, bar prema Maskovima rečima, zato što trenutno troškovi Tvitera premašuju njegovu zaradu. A on bi trebalo da bude taj koji će racionalizovati njegovo poslovanje.

Izvor: Variety

Foto: Alexander Shatov, Unsplash

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar