Home VestiPolitika i društvo Rusi kupuju i nekretnine u Subotici

Rusi kupuju i nekretnine u Subotici

by bifadmin

Ruski državljani ne dolaze samo u Novi Sad i Beograd, već su u poslednje vreme zainteresovani i za kupovinu nekretnina u Subotici. Cene stanova u tom gradu su, između ostalog i zbog njih, u proteklih godinu dana porasle za oko 10 odsto, izveštava RTV.

Od ukupno prodatih nekretnina u Subotici u ovoj godini, između tri i pet odsto kupili su državljani Rusije. Oni pre svega kupuju već postojeće, uknjižene, dvosobne stanove.

„Uglavnom uzimaju dvosobne stanove od 50-60 kvadrata, mada se desi, ako je neka porodica veća, da kupuju i trosobne stanove“, objašnjava Đuro Gavrić , vlasnik jedne agencije za nekretnine u Subotici.

Cene stanova u Subotici po kvadratnom metru koštaju oko 1.000 evra. Dolazak ruskih državljana uticao je i na cene zakupa, je oni pre kupovine žele da se uvere u to da su napravili pravi izbor.

„Dok ne vide kakva će biti situacija, geopolitička situacija, uopšteno u Evropi ali i kod nas, ostaju dva-tri meseca. Zbog toga su građani u Subotici, vlasnici nekretnina, povećali cene izdavanja stanova, međutim to traje samo mesec-dva, pa onda ponovo vraćaju cene na stari nivo“, dodaje on.

Izvor: RTV, Mondo

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar